Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

Yhdyvalloissa liikkuu fentanyylillä terästettyä kannabista

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Plymouthissa, Connecticutin osavaltiossa, on takavarikoitu fentanyylillä, erittäin voimakkaalla opioidilla, terästettyä kannabista. Viranomaiset epäilevät, ettäosavaltiossa esiintyneet kannabiksen yliannostukset liittyvät nyt takavarikoituun kannabiserään.

Connecticutin viranomaiset uskovat, että lähes 40 huumeiden yliannostusta eri puolilla osavaltiota heinäkuun jälkeen voi olla yhteydessä kannabikseen, joka on sidottu voimakkaalla opioidilla fentanyylillä, ja varoittavat yleisöä mahdollisesta vaarasta.

Osavaltion terveysviranomaiset sanoivat, että Plymouthissa yliannostustapauksen jälkeen takavarikoitu kannabis oli positiivinen fentanyylille osavaltion rikoslaboratoriossa tehdyssä analyysissä. Osavaltion viranomaisten mukaan, kyseessä on ensimmäinen varmistettu tapaus fentanyylillä terästetystä kannabiksesta. Tapaus saattaa olla ensimmäinen koko Yhdysvaltojen alueella.

Osavaltion virkamiehet olivat tutkineet raportteja Connecticutissa olevista ihmisistä, jotka ottivat yliannostuksen ja elvytettiin naloksonilla. Elvytetyt kielsivät käyttäneensä opioideja. He kertoivat viranomaisille polttaneensa vain kannabista.

Tällaisia ​​yliannostuksia oli 11 heinäkuussa, yhdeksän elokuussa, yhdeksän syyskuussa ja 10 1. lokakuuta – 26. lokakuuta välisenä aikana. Kuolemia ei raportoitu.

Suomessa käytävässä kannabiskeskustelussa on yritetty nostaa esille myös muilla aineilla terästetty kannabis, joskaan siitä ei ole keskusteltu riittävästi. Uhka terästetystä kannabiksesta on kuitenkin todellinen ja se on yksi merkittävä syy kannabiksen laillistamiselle – käytetystä aineesta tulee saada riittävä varmuus ja sitä ei takaa muut kuin lisenssin omaavat myyntipisteet, jotka huolehtivat myös tuotteen turvallisuudesta.

Lähde: Complex.com

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti