Traffic Roots Pixel
Uutiset

Oregon laillistaa viihdekannabiksen

Kirjoittanut Marjaana

Oregonin osavaltiosta tulee viides Yhdysvaltojen osavaltio, joka laillistaa kannabiksen. Alunperin osavaltion piti liittyä laillisen kannabiksen polulle vasta ensi vuoden puolella, mutta osavaltion päättävät elimet aikaistivat  tapahtumaa ja lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen kaikki 21 vuotta täyttäneet saavat ostaa rekisteröidyistä myymälöistä 7 grammaa kukkaa päivässä. Tuota 7 gramman rajoitusta ei tosin kukaan valvo, sillä kaupat eivät saa rekisteröidä asiakkaitaan millään tavoin. Sama asiakas voi siten mennä kaupasta toiseen ja ostaa halutessaan jokaisesta kaupasta oman 7 gramman annoksensa. Hallussapidosta saa rangaistuksen vasta, kun hallussa oleva määrä ylittää kahdeksan unssia, eli  226 grammaa. Tuolloin kyseessä on rike, josta saa sakkoja korkeintaan 1000 dollaria. Tonnilla selviää aina 450 grammaan / 16 unssiin saakka.

Kaupat saavat myydä myös pistokkaita joulukuun loppuun saakka. Yhdelle asiakkaalle saa myydä kaikkiaan neljä pistokasta, joka on myös korkein yhdelle henkilölle sallittu kasvien määrä.

Vaikka asiakkaita ei saa rekisteröidä millään tavoin, on kauppojen dokumentoitava myyntinsä tarkasti. Dokumentista on selvittävä, että onko myyty kukkaa, valmiita sätkiä, siemeniä tai pistokkaita. Viihdekannabista myyvät liikkeet eivät saa Oregonissa myydä mitään tiivisteitä, kuten hashis, öljyjä, vahaa eikä liiemmin kannabista sisältäviä syötäviä, kuten suklaata tai keksejä.

Koko Oregonin kannabismyynti tulee olemaan verotonta 4.1.2016 saakka, josta alkaen myyntiin lisätään 25% kannabisvero. Odotettavissa oleva hinta nyt alkavalle myynnille on 10-15 dollaria / gramma kukkaa.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.