Traffic Roots Pixel
Uutiset

Kannabis tulossa apteekkeihin Israelissa

Kirjoittanut Marjaana

Israel on yksi lääkekannabiksen edelläkävijöistä. Siellä mm. kaikki syöpään sairastuneetovat välittömästi oikeutettuja kannabikseen kivun lievityksessä. Tosin vain pieni osa syöpää sairastavista on tarttunut tähän oikeuteen, koska kannabikseen liitetty kielteinen propaganda. Maan lääkekannabisjärjestelmä on maailman vanhin ja yksi suurimmista – 22 000 israelilaista on oikeutettuja käyttämään lääkekannabista. Muutenkin kannabistutkimus ja lääkekannabiksen käyttö sairaaloissa ja hoitokodeissa on vuosia edellä muuta maailmaa. Vierailuni joulukuun alussa pidettyyn iCann-konfrenssiin vahvisti käsitystäni israelilaisten vahvasta osaamisesta lääkekannabiksen käytössä.

Nyt kannabis on tulossa israelilaisiin apteekkeihin aivan normaalina reseptilääkkeenä ja sitä on saatavana savukkeina, öljynä sekä kekseinä. Samassa yhteydessä lukuisat lääkärit saavat oikeuden määrätä kannabista kivun lievitykseen. Tällä hetkellä vain 36 lääkärillä on oikeus määrätä kannabista kipulääkkeeksi ja sen vuoksi monet kannabista tarvitsevat potilaat ovat joutuneet odottamaan vuosia Myös joukko viljelijöitä saa luvan viljellä kannabista lääkekäyttöön. Tällä hetkellä Israelissa on vain kahdeksan tilaa, joilla on lupa kasvattaa kannabista.

Päätös ei ole vielä knessetin, Israelin kansanedustajalaitoksen, lukkoon lyömä, mutta maan terveysministeri Yaakov Litzman esittelee ehdotuksen ensi viikolla ja lakiehdotuksen odotetaan saavan myönteisen vastaanoton.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti