Traffic Roots Pixel
Uutiset

Kannabiskyselyn tuloksia

Kirjoittanut Marjaana

Viime heinäkuun loppupuolella käynnistin netissä kyselyn, jossa tiedusteltiin ihmisten kantoja kannabiksen asemaan lainsäädännössä. Tulokset saattavat olla kovinkin vääristyneitä, sillä tällaiseen epäviralliseen kyselyyn vastannut porukka saattaa olla hyvinkin värittynyttä – suuntaan jos toiseen. Itse veikkaan, että kyselyyn vastanneiden enemmistö oli nimenomaan juuri kannabiksen suuntaan värittyneitä.

Mutta mielenkiintoisia lukemia kyselystä olen saanut. Kaikkiaan vastauksia kertyi hieman yli 1900 kappaletta, mutta jokunen vastaaja on selvästi vastannut useampaan kuin yhteen kertaan – peräkkäisiä samanlaisia vastauksia löytyi ja ne edustivat lähinnä mielipidetiedustelun ääripäitä. Vastaukset kuitenkin olen jättänyt tähän dataan.

Vastanneista ne, jotka olivat kokeilleet kannabista, heistä ainoastaan 4,3% kannatti lainsäädännön pitämistä ennallaan. Siis 95,7% vastanneista kannabista kokeilleista haluaisi jonkin tasoisen löysennyksen kannabista koskeviin lakeihin.

Ne vastaajat, joilla ei ole kokemusta kannabiksen käytöstä, heistä 29,3% kannatti lainsäädännön pysyvän ennallaan – siis heistäkin yli 70% haluaisi laillistaa tai dekriminalisoida kannabiksen vähintään lääkekäytössä. Ei-kokeilleista joka kolmas kannatti lääkekannabiksen vapauttamista. Lääkekannabiksen vapautusta kannabista kokeilleista kannatti ainoastaan 6,2%.

Dekriminalisaatiolla oli kannattajia kaikkein tasaisimmin. Ei-kokeilleista 11,6% kannatti rankaisuista luopumista, kun taas kokemusta omaavista tällä kannalla oli 22,4%.

Ehkä hieman yllättävää on, että peräti joka neljäs kannabista kokeilematon kannatti kannabiksen täyslaillistamista. Mutta kannabista kokeilleitten täyslaillistamisen kannatuksen määrä ei juurikaan herättänyt ihmetystä. Peräti 67,1% oli vapaan kannabiksen puolella.

Kannabista kokeilemattomien ryhmässä merkittävä osa kannattaa lääkekannabiksen vapauttamista.

Kannabista kokeilemattomien ryhmässä merkittävä osa kannattaa lääkekannabiksen vapauttamista.

image-2

Kannabista kokeilleista yli kaksi kolmannesta kannattaa kannabiksen laillistamista.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti