Traffic Roots Pixel
Uutiset

Meksikosta kannabiksen halpatuotantomaa

Kirjoittanut Marjaana

Meksikolaisten kannabisviljelijöiden tulot ovat pienentyneet kannabiksen laillisuuden lisääntyessä Yhdysvalloissa. Samoin on Meksikosta Yhdysvaltoihin suuntautuneen kannabiksen salakuljetus pienentynyt merkittävästi, Yhdysvalloissa laillisesti tuotetun kannabiksen vallatessa markkinoita.

Vielä vuonna 2008, kaksi kolmasosaa Yhdysvalloissa kulutetusta kannabiksesta oli kotoisin Meksikosta. Tuolloin viljelijät saivat 100 dollaria kilolta, kun tänään hinta on pudonnut 30 dollariin. Syynä hinnanpudotukseen on Yhdysvalloissa tuotettu, huomattavasti laadukkaampi kannabis.

Myös Yhdysvaltojen tulli on tehnyt lähes kolmanneksen vähemmän takavarikkoja, kuin aikaisempina vuosina. Meksikolainen kannabis on laadultaan heikkoa – se on ruskeata, tiukkaan pakattua ja siinä on paljon siemeniä seassa. Kannabislajikkeet eivät ole liiemmin tiedossa, kun samaan aikaan laillisen kannabiksen myötä on kuluttajien laatu- ja lajiketietoisuus kasvanut. Meksikossa kasvatettua kannabista ei kukaan itseään asiantuntijana pitävä suostu edes maistamaan.

Monet meksikolaiset viljelijät ovat lopettaneet kannabiksen viljelyn, koska toiminta ei ole pudonneiden hintojen vuoksi ollut enää kannattavaa. Kun Meksikon valtio on samalla tukenut viljelijöiden siirtymistä muihin viljelykasveihin, on monet kasvattajat tarttuneet mahdollisuuteen. Mutta osa kasvattajista yrittää edelleen elättää itseään laittomilla viljelyksillä ja siksi on nähty siirtymistä kannabiksesta opium-unikkoon. Heroiinilla on edelleen laajat markkinat Yhdysvalloissa ja näkyvissä ei ole paineita sen laillistamiseen.

Lähde: Los Angeles Times

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti