Traffic Roots Pixel
Allekirjoita kansalaisaloite osoitteessa lailliseksi.fi
Uutiset

Kansalaisaloite kannabiksen laillistamiseksi on julkaistu

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Kansalaisaloite.fi-palveluun on tullut vireille uusi kansalaisaloite kannabiksen laillistamiseksi.

Aloite seuraa vuonna 2019 vireillä olleen KK2020-aloitteen jalanjäljissä, mutta tähtää edeltäjäänsä kunnianhimoisempiin tavoitteisiin. Sikäli kun KK2020-aloite tähtäsi käytön ja omatarvekasvatuksen rangaistavuuden poistoon, on uuden Kannabis lailliseksi -kampanjan tavoite nimensä mukaisesti ottaa kannabis laillisen sääntelyn ja verotuksen piiriin.

Tavoitimme kansalaisaloitteen vireillepanijan, Vihreiden kansanedustajaehdokas Coel Thomasin kommentoimaan kampanjatiimin fiiliksiä nimienkeruun alkaessa.

– Jännittää ja innostuttaa. Tätä aloitetta ollaan kehitelty pitkään ja siinä on auttanut moni ihminen. Odotan innolla, että kuulen ihmisten ajatuksia aloitteesta, Thomas kommentoi tämänhetkisiä tunnelmia.

Kampanjan julkaisuajankohdan Thomas kertoo valikoituneen parin seikan perusteella: kansalaisaloitteiden vireilläoloajan ollessa kuusi kuukautta, huipentuu kannatusilmoitusten keräys 20. huhtikuuta, joka tunnetaan epävirallisesti kansainvälisenä kannabispäivänä. Kevään eduskuntavaalien myötä käydään samaan aikaan myös hallitusneuvotteluja, mikä tekee ajankohdasta Thomasin mukaan hyvän.

Edellisen aloitteen kohtalo ei Thomasta ole lannistanut.

– Jos maailman muuttamisen yrittämisen lopettaa, niin silloin se ei ainakaan muutu. Dekriminalisaatio-aloitteen käsittely oli farssi. Jos kansalaiset eivät vaadi päättäjiltä järkevämpää päihdepolitiikkaa, niin nämä farssit eivät lopu. Aloitteen tavoite on nostaa kannabiksen sääntely teemaksi vaaleihin ja hallitusneuvotteluihin. Annamme tällä aloitteella suomalaisille tavan lähettää viestin seuraavalle eduskunnalle ja hallitukselle.

Hän lähettää myös terveisensä ihmisille, jotka vielä empivät aloitteen kannattamisen suhteen:

– Sinä haluat todennäköisesti vähentää päihteiden haittoja. Me haluamme samaa ja perustelemme aloitteessamme kattavasti miten nimenomaan sääntely on paras lähestymistapa kannabikseen. Toivoisin, että luet avomielin aloitteemme.

Voit tutustua kansalaisaloitteeseen ja antaa sille kannatuksesi kansalaisaloite.fi-verkkopalvelussa.

Jätä kommentti