Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

La Guardia Civil teki massiivisen ratsian Dinafemin tiloihin

Kirjoittanut Marjaana

Euroopan suurimpiin siementuottajiin kuuluva Dinafem on joutunut Espanjan kansalliskaartin, La Guardia Civil, hampaisiin. Viime viikolla kansalliskarti teki yrityksen tiloihin laajan ratsian.

Kansalliskaarti tuli yrityksen tiloihin 20 maastoautolla täynnä aseistettuja kansalliskaartilaisia. Yrityksen 70 paikalla olleesta työntekijästä 15 on pidätettynä ja raskaasti aseistetut kansalliskaartilaiset haravoivat Dinafemin tilat useiden huumekoirapartioiden kanssa. Saatujen tietojen mukaan paikalta ei ole löytynyt mainittavia määriä huumeita tai muutakaan laitonta.

Dinafem on tehnyt merkittävää työtä 15 vuoden ajan siementuotannon ja kasvijalostuksen saralla. Se on tehnyt työtään korkealla moraalilla ja pyrkinyt noudattamaan alueellisia lakeja hyvinkin tarkasti. Nyt tehty ratsia on ollut kansallisen syyttäjän määräämä ja taustalla on varmasti voimakasta politikointia koko kannabiskysymyksen kanssa.

Dinafem on työllistänyt noin 100 työntekijää ja se on maksanut pelkästään veroja 2,2 miljoonaa euro edellisellä tilikaudellaan. Nyt voi vain miettiä miten järkevää on sulkea tuon kokoinen yritys, kun eri maiden talouksia – myös Espanjassa – Covid-19 ravistelee voimakkaasti. Mikä on se viesti, jonka syyttäjäviranomaiset haluavat nyt jakaa kansalle?

Dinafem, tai kuten yrityksen virallinen nimi on, Pot Sistemak SL, on joutunut sulkemaan sekä kuluttajille että jälleenmyyjille suunnatut verkkokauppansa ja mitään virallista tiedotetta ei ole yritykseltä aiheesta kuulunut. Todennäköisesti koko yrityksen johto on paraikaa vangittuna.

Kaikille ei varmasti avaudu, miten merkittävästä tekijästä Dinafemin kohdalla on kyse, mutta suhteutettuna esimerkiksi suomalaiseen päivittäistavarakauppaan tämä tarkoittaisi samaa kuin kaikkien K-kauppojen äkillinen sulkeutuminen. Asiaa vakavoittaa vielä se, ettei Dinafem ole myynyt lainkaan ns. regular-siemeniä, eli heidän lajikkeiden siementuotantoa ei voi kukaan muu jatkaa.

Jäämme seuraamaan tilannetta ja uutisoimme hetki saatuamme isää tietoa.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti