Traffic Roots Pixel
Politiikka Ulkomaat Uutiset

Trudeau kommentoi: Tämän vuoksi Kanada laillistaa kannabiksen

Kirjoittanut Marjaana

Kuten hyvin tiedetään, Kanadan pääministeri Justin Trudeau lupasi jo vaalikampanjansa aikana laillistaa kannabiksen Kanadassa. UNGASS 2016 kokouksen aikana Kanadan edustaja paljasti laillistamisen tapahtuvan vuoden 2017 aikana.

Miksi Trudeau sitten haluaa laillistaa kannabiksen? Tätä kysyttiin häneltä äskettäin ja Trudeau antoi erittäin selkeän vastauksen.

“Lähestymistapamme kannabiksen laillistamiseksi ei liity mitenkään kannabiskauppaan, kannabisteollisuuteen tai verovarojen keräämiseen. Halumme laillistaa kannabis perustuu kahteen periaatteeseen:

Ensiksi, nuorten on helppo saada kannabista käsiinsä, niin Kanadassa kuin kaikissa muissakin maissa. YK on tehnyt tutkimuksen 29 maassa  ja sen mukaan Kanada oli ykkösenä, kun tarkastellaan nuorison mahdollisuuksia käyttää kannabista. Oli mielipiteenne mikä tahansa kannabiksesta ja vaikka tutkimuksien mukaan kannabis on vähemmän haitallisempaa kuin alkoholi tai tupakka, tiedämme myös kannabiksen olevan haitallista kehittyville aivoille, joten meidän on varmistettava, ettei nuorille ole liian helppoa saada kannabista käsiinsä.

Toinen syy on ne laittomasta kannabiskaupasta tulevat miljardit ja miljardit dollarit, jotka virtaavat järjestäytyneen rikollisuuden ja katujengien taskuihin. Jos pystymme poistamaan rikolliset elementit kannabisteollisuudesta ja pystymme sääntelemään kannabiksen myyntiä siten, etteivät rikolliset kykene enää hyötymään kannabiksen myynnistä osana rikollista toimintaa. Tässä ovat syyt, minkä vuoksi tulemme laillistamaan kannabiksen.

Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö kanadalaiset yrittäjät olisi innovatiivisia keksimään monia tapoja hyödyntää kannabiksen laillistamisuutta ja luoda sen kanssa taloudellista hyvinvointia, mutta meidän tehtävämme on suojella lapsiamme ja katujamme.”

Justin Trudeaun johtaman hallituksen tavoitteena on selvästi haittojen vähentäminen, eikä niinkään taloudellisen kasvun hakeminen, joka tosin tulee seuraamaan laillistamista.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti