Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

Pennsylvania laillisti lääkekannabiksen

Kirjoittanut Marjaana

Pennsylvaniasta tuli 24. Yhdysvaltojen osavaltio, joka laillisti lääkekannabiksen käytön. Sunnuntaina osavaltion kuvernööri allekirjoitti edustajanhuoneen aiemmin hyväksymän lakialoitteen. Lakialoite hyväksyttiin äänin 149-46 yli vuoden kestäneen käsittelyn jälkeen. Lakia vastustaneet hidastivat aloitteen käsittelyä yli vuodella erilaisten muotoseikkojen ja vastaesitysten perusteella (Vrt. tasa-arvoisen avioliittolain käsittely Suomessa).

Nyt hyväksytyn lain myötä lääkärit saavat oikeuden määrätä kannabista mm. syöpää, MS-tautia, HIV/AIDSia sairastaville sekä epileptisistä kohtauksista ja kroonisesta kivusta kärsivien hoitoon.

Aloitteen tehnyt senaattori Mike Folmer kommentoi hyväksyttyä lakia sanoilla: “Laki ei ole paras mahdollinen, mutta se on hyvä ensiaskel Pennsylvanialle. Laki sallii vaporisoinnin ja koko kasvin käytön ilman rajoituksia THC:n suhteen, mutta polttaminen on edelleen kiellettyä. Laki on käyttökelpoinen, toisin kuin esimerkiksi Louisianassa tai New Jerseyssa säädetyt lait”.

Pennsylvaniaan tulee viisi kertaa enemmän kasvattajia ja seitsemän kertaa enemmän kannabisapteekkeja kuin New Yorkissa.

Laki astuu voimaan kuukauden sisällä.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti