Traffic Roots Pixel
Kotimaa Uutiset

Poliisi ja syyttäjä nostamassa tuottoarvioitaan

Kirjoittanut Marjaana

Kannabiksen kasvattamisesta kiinni jääneet henkilöt ovat pitkään saaneet tuomionsa noin 25 gramman tuottoarvion perusteella, eli yhden kasvin on katsottu tuottavan keskimäärin 25 grammaa kukintoa. Nyt kuitenkin poliisi on sitä mieltä, että kasvattajien taito ja laitteistot on kehittynyt niin paljon, että tuottoarviota ollaan nostamassa lähes kaksinkertaiseksi eli 45 grammaa kuivaa kukintoa yhdestä kasvista. Arvion nostaminen perustuu THL:n tutkimukseen yhteensä 11 Euroopan maassa, jolloin tuoton mediaani oli ollut 34 grammaa ja Suomessa nimenoman tuo 45 grammaa.

Käytännössä näin suuri tuottoarvion nostaminen vaikuttaa törkeän huumausainerikoksen rajaan, sillä tähän saakka raja on kulkenut 40 kasvin kohdalla, mutta pian se saattaa tipahtaa 20 kasviin, jos esitys tuottoarviosta menee läpi. Eli muutoksella haetaan selkeästi kovempia tuomioita kohtalaisen pienistäkin kasvatuksista. Kun tähän saakka on selvinnyt pelkillä sakoilla kymmenen kasvin teltoista, piakkoin saattaa siihen riittää viiden kasvin puutarha.

Syyttäjät ovatkin viime vuoden alusta alkaen perustaneet omat arvionsa tuohon 45 grammaan, mutta oikeuksissa on monasti kuitenkin luettu tuomiot vanhan 25 gramman perusteella. Uutta 45 gramman tuottoarviota on lähdetty hakemaan erityisesti silloin, kun laitteisto ja olosuhteet ovat täyttäneet “ammattimaisen” kasvatustoiminnan merkit. Ensimmäisen kerran 45 gramman tuottoarviota poliisi on soveltanut vuosi sitten tapahtuneessa lahtelaisen kasvattamon paljastumisen yhteydessä. Kyseinen tapaus on vielä syyttäjällä eikä tuottoarviosta ole täyttä varmuutta.

Yhden kasvin tuottoarvio on vaihdellut merkittävästi oikeudenkäynneissä aiemmin. Turun sanomien artikkeli vuodelta 2014 kertoo syyttäjän arvioineen, että paljastuneesta kasvattamosta löytyneet 22 kasvia olisivat tuottaneet 13 kiloa kannabista! Tämä tarkoittaa noin 590 grammaa kasvia kohden. Oikeus kuitenkin päätyi kohtuullistamaan tuottoarviota jonkin verran ja tuomiota luettaessa oli tuottoarvio pudonnut 9 kiloon eli noin 410 grammaan kasvia kohden.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti