Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

Ruotsalaismies tuomittu oman lääkekannabiksen kasvattamisesta ja käytöstä

Kirjoittanut Marjaana

Ruotsalainen Andreas Thörn loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa 30 vuotta sitten. Tänään mies on sidottu pyörätuoliin ja hän kärsii jatkuvasta kroonisesta kivusta, johon ainoana lääkkeenä toimii hänen itsensä mielestä vain kannabis. Viime elokuussa Västmanlandin raastuvanoikeus antoi Thörnille vapauttavan tuomion, mutta syyttäjä valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka nyt tuomitsi Thörnin ehdonalaiseen ja n. 1250 euron sakkoihin. Oikeus ei katsonut lääkekäyttöä lieventävänä asianhaarana, joskin yksi tuomareista oli vapauttamisen kannalla.

“Tietenkin olen pettynyt tuomioon”, Andreas sanoi tuomion julistamisen jälkeen. “Mutta mikäli vain mahdollista, vien asian korkeimpaan oikeuteen”.

Korkein oikeus todennäköisesti ottaa asian käsiteltäväkseen, koska näin saadaan ennakkotapaus kaikille lääkekannabista kivunhoitoon tarvitseville, joille muu lääkehoito ei toimi.

Tällä viikolla Andreas Thörn oli Ruotsin Yleisradioyhtiön, SVT, aamuohjelmassa haastateltavana tuomiosta ja hän pääsi kertomaan koko tarinansa. Välittömästi tämän jälkeen haastateltiin Ruotsin tunnetuinta kannabisasioihin keskittynyttä toimittajaa Magnus Lintonia Ruotsin harjoittamasta nolla tolenssai politiikasta ja kansalaisten suhtautumisesta kannabikseen, joka luonnollisesti on vapautunut maailmalla tapahtuneiden muutosten myötä.

“Andreaksella ei olisi vaikeuksia saada lääkekannabista missään muualla paitsi Ruotsissa”, sanoin Linton.

Vaikka tuomio ei ilahduttanut, Andreas sai kultaisen tilaisuuden kertoa yleisölle lääkekannabiksesta ja sen tarpeesta.

Lähde: www.cannabis.se

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti