Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

San Franciscon viimeisestä asekaupasta kannabisapteekki

Kirjoittanut Marjaana

High Bridge Arms niminen asekauppa aloitti toimintansa Bernal Heightsin kaupunginosassa 1950-luvulla. Aseille riitti kysyntää ja kauppa kukoisti. Kuitenkin jatkuvasti kiristynyt sääntely lopulta kypsytti kaupan omistajan ja Andy Takahashi päätti sulkea liikkeensä viimevuoden lokakuun viimeisenä päivänä. Kyseessä oli viimeinen asekauppa San Franciscossa.

Parin korttelin päässä sijainneelta Bernal Heights Cooperative kannabisapteekilta oli juuri irtisanottu 10 vuotta kestänyt vuokrasopimus ja toiminnan jatkamiselle tarvittiin uusi paikka. Apteekin hallitukseen juuri valittu Sean Killen huomasi juuri suljetun myymälän ja tajusi tilaisuuden koittaneen. Bernal Heights Cooperative avaa uuden toimipisteensä heinäkuussa High Bridge Armsilta vapautuneissa tiloissa.

Bernal Heights Cooperative ei ole ihan tavallinen kannabisapteekki. Se on osuuskunta, joka ei pyri tekemään toiminnallaan voittoa, vaan pyrkii tarjoamaan lääkekannabista jokaisen kukkaron mukaan – jopa maksutta niille, jotka eivät itse kykene maksamaan lääkitystään. “Tällä strategialla ei kenties tehdä juurikaan rahaa, mutta on tärkeää toimia esimerkkinä alan kasvaessa”, sanoo Sean Killen. Hänen mielestä on tärkeämpää keskittyä auttamaan yhteisöä kuin tehdä voittoa. San Franciscossa  kannabiksen myynti on sallittu vain harvoilla alueilla, joten pysyminen samassa kaupunginosassa on tärkeä asia Bernal Heights Cooperativelle.

Liiketilan omistaja, Andy Takahashi, suhtautuu positiivisesti siihen, että hänen vanhaan liiketilaan on tulossa kannabisapteekki. “On erittäin San Franciscoa, että asekaupan entisiin tiloihin muuttaa kannabiskollektiivi. Siistiä.”

Osuuskunta odottaa paraikaa kaupungilta hyväksyntää uusille toimitiloille. Tehdäkseen kunniaa paikan historialle, uusi apteekki tulee toimimaan nimellä High Bridge.

 

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti