Traffic Roots Pixel
Kulttuuri Talous Ulkomaat Uutiset

Snoop Doggin yhtiö sijoittaa Euroopan kannabismarkkinoihin

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Kalifornialainen sijoitusyhtiö Casa Verde Capital kohdisti mittavan sijoituksen portugalilaiseen kannabisyhtiöön.

AceCann-kannabisyhtiön on määrä perustaa uusi luonnonmukaista kannabista tuottava ja prosessoiva tuotantolaitos. Se sai viime vuoden kesäkuussa Portugalin lääkeviranomaiselta Infarmedilta luvan laitoksen perustamiselle.

Calvin Broadus eli räppäri Snoop Dogg oli sijoituskierroksen suurimmalla pääomalla mukana olevan Casa Verde Capitalin perustajajäsen. Yhtiön vastuunalaisena yhtiömiehenä toimii Karan Wadhera, joka on aiemmin rakentanut uraa mm. investointipankki Goldman Sachsilla ja Snoop Doggin manageroinnista vastaavalla Stampede Managementilla.

Sijoituskierros päättyi 15 miljoonan euron pääomarahoitukseen. Sijoituskierrokseen osallistui myös portugalilainen Lince Capital ja osa rahoituksesta tuli julkisilta tahoilta, yksityishenkilöiltä sekä lainarahastoista.

Avaimena laaja yhteistyö

AceCannin toimitusjohtajan Pedro Gomesin mukaan yhtiö pyrkii hyödyntämään olemassaolevaa kokemusta alalta:

Tulemme hyödyntämään kattavaa lääkealan go-to-market -osaamistamme varmistaaksemme, että korkealuokkaiset tuotteemme ovat saatavilla kaikille niille potilaille, joilla on tällaisille tarvetta, se on olemassaolomme syy.

– Me uskomme, että tämän teollisuuden ollessa varhaisessa vaiheessa terveydenhoitoalan ammattilaisten kouluttaminen lääkekannabiksen hyödyistä, toimien yhteistyössä kliinisen tutkimustiedon keräämiseksi, on äärimmäisen tärkeää, jotta päästään yli siitä luottamus- ja uskottavuuspulasta, joka yhä kohtaa näitä markkinoita Euroopassa.

Casa Verden edustaja Yonatan Meyer näki yhteistyön tuovan mukanaan suuria mahdollisuuksia:

– Kun laillistamisen aalto pyyhkii Euroopan yli, me näemme yhä nopeammin kehittyvää ja kasvavaa tarvetta korkealaatuisen kannabiksen kukinnoille sekä uutteille.

Kokeneella tiimillä, uniikeilla viljely- ja uutostekniikoilla sekä laajan verkostomme avustuksella, AceCann voi nopeasti tulla huippuluokan toimittajaksi Euroopan räjähdysmäisesti kasvavassa lääkekannabisteollisuudessa.

Muita Casa Verden sijoitusportfolioon kuuluvia yhtiöitä ovat kannabiksen laadunvalvonnan ja kulun tarkkailun laitteita valmistava Metrc, markkinoinnin apuvälineitä suunniteleva Surfside sekä digimedia Merry Jane.

Luonnonmukaista viljelyä ja skaalautuvaa infraa

AceCannin tuotantolaitos on määrä rakentaa Vendas Novasin kaupunkiin, joka sijaitsee lyhyen matkan päässä Lissabonista. Yhtiö kertoo panostavansa tuotantolaitosta rakentaessaan rajatun kokoisiin sisäviljelytiloihin, joiden lämpötila, kosteus ja muut parametrit ovat säädeltävissä. Tuotantolaitosten kokoa voidaan kasvattaa tarpeen mukaan. Viljely tapahtuu luonnonmukaisin keinoin ja jalostaminen lopputuotteeksi toteutetaan paikan päällä.

Nähtäväksi jää, aikooko yhtiö tuoda Euroopan markkinoille Snoop Doggin nimeen usein liitettyjä kannabislajikkeita kuten Snoop’s Dream (Blue Dream x Master Kush) ja Green Crack.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti