Traffic Roots Pixel
Uutiset

Taleban-hallinto kertoo sopimuksesta australialaisen yrityksen kanssa

Kirjoittanut Marjaana

Afganistanin Taleban-hallinto ilmoitti tiistaina, että se oli tehnyt sopimuksen Cpharm-nimisen yrityksen kanssa kannabistuotteiden kasvattamiseksi ja valmistamiseksi, mutta samanniminen australialainen yritys kiisti myöhemmin osallistuneensa hankkeeseen.

Afganistanin sisäministeriön sosiaalisen median viestit kertoivat, että yritys Cpharm suostui tekemään yli 400 miljoonan dollarin investoinnin kannabiksen tuotantotehtaan perustamiseksi maahan.

Hanke “käynnistetään virallisesti pian ja sadat ihmiset saavat työmahdollisuuksia”, ministeriö sanoi Twitterissä.

Mutta australialainen yritys sanoi myöhemmin, ettei sillä ole aavistustakaan siitä, mistä Taleban puhuu.

“Olemme tulleet tietoisiksi yhdessä yössä lukuisista mediaartikkeleista, joissa todetaan, että Cpharm Australiassa on ollut mukana sopimuksessa Talebanin kanssa olla sekaantunut kannabiksen toimittamiseen ‘kermassa'”, lehdistötiedote sanoi. ”Emme valmista tai toimita mitään. Tarjoamme lääketieteellistä neuvontaa Australian lääketeollisuudelle. Meillä ei ole tuotteita ARTG:ssä. Meillä ei ole yhteyttä kannabikseen tai talebaneihin. Meillä ei ole aavistustakaan, mistä Taleban-mediatiedote on tullut, ja haluamme vakuuttaa kaikille, että sitä ei pitäisi yhdistää Cpharm Pty Ltd Australiaan.”

Aiemmin Qari Saeed Khosty, Talebanin tiedottaja, joka kaappasi vallan Afganistanin hallitukselta tänä kesänä Yhdysvaltain armeijan vetäytymisen jälkeen, oli kertonut Twitterissä yksityiskohtia oletetusta sopimuksesta.

– Eilen sisäministeriön huumeidentorjuntaosaston virkamiehet tapasivat yrityksen (Cpharm) edustajan, hän sanoi käännöksen mukaan. “Yhtiö haluaa rakentaa Afganistaniin kannabiksen käsittelylaitoksen, joka tuottaa kaikki kannabistuotteet.”

“Afganistanissa vain tämä yhtiö solmitaan laillisesti”, hän sanoi. “Perustamalla tämän tehtaan Cpharm Company käyttää Afganistanissa tuotettua kannabista mausteiden ja eräänlaisen ‘kerman’ valmistukseen.”

Talebanin tiedottaja lisäsi, että sopimus “luo työpaikkoja monille kansalaisille”.

Jos sopimus toteutuisi, se saattaa vaikuttaa epätavalliselta, kun otetaan huomioon hallinnon ankara kohtelu laittomia huumeita käyttäviä ihmisiä kohtaan. Pian sen jälkeen, kun Taleban otti Afganistanin hallintaansa, Associated Press raportoi salaisista ratsioista, joissa huumeiden kuluttajia uhkailtiin väkivallalla, jos he eivät suostuneet hoitoon.

Taleban kielsi myös oopiumin tuotannon ennen Yhdysvaltain armeijan hyökkäystä vuonna 2001.

Mutta mitä tulee kannabikseen, Al Arabiya raportoi, että tehdas toimi pääasiallisena tulonlähteenä Taleban-kapinallisille Yhdysvaltain miehityksen aikana. Nyt näyttää siltä, ​​että he näkevät jälleen taloudellisia mahdollisuuksia – mutta ammattimaisemmilla, säännellyillä markkinoilla.

Lähde: Marijuana Moment.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti