Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

Nyt se on virallista – Saksa laillistaa kannabiksen

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Saksan uusi liikennevalo-hallitus on vahvistanut päätöksensä ryhtyä hallitusyhteistyöhön. Samalla uusi hallitus vahvisti jo viime viikkona julkaistut huhut, joiden mukaan kannabiskysymys olisi ollut hallitusneuvotteluissa pöydällä.

Päätös ei tule varsinaisena yllätyksenä, sillä kaikki kolme hallituspuoluetta – Sosiaalidemokraatit, Vihreät ja Vapaat demokraatit – ovat olleet avoimesti myöntyväisiä kannabista koskevalle lakiuudistukselle.

118-sivuisessa dokumentissa uusi hallitus ilmoittaa, että se aikoo sallia kannabiksen käytön täysi-ikäisille, sekä myynnin lisensoiduissa kannabismyymälöissä. Hallitus arvioi näiden toimien lisäävän kannabiksen laadunvalvontaa ja vähentävän kannabiksen päätymistä alaikäisten käsiin ikärajavalvonnan myötä. Viime kuussa naapurimaa Sveitsi perusteli samoin sanankääntein päätöstä laillistaa kannabis.

Saksassa on jo aiemmin dekriminalisoitu kannabiksen käyttö, ja maassa on myös olemassaoleva lääkekannabisjärjestelmä. Nyt lakimuutoksen tärkein kärki onkin laillisen myyntijärjestelmän luomisessa.

Vapaa demokraattinen puolue FDP twiittasi aiheesta pilke silmäkulmassa:

Lait kokonaisvaltaiseen syyniin

Kannabislainsäädännön lisäksi uusi hallitus aikoo hienosäätää päihdepolitiikkaa muiltakin osin muun muassa edistämällä huumeiden testauspalveluja, joiden avulla käyttäjät voivat tarkistaa, sisältääkö heidän käyttämänsä aine haitallisia jatkeaineita.

Niin kannabiksen, alkoholin kuin tupakan mainontaa aiotaan rajoittaa. Terveyshaittoja pyritään vähentämään myös lisääntyvällä valistuksella erityisesti lapsille, nuorille sekä raskaana oleville.

Lakiuudistuksen odotetaan lisäävän Saksan verotuloja jopa 1 miljardilla eurolla vuosittain.

Nähtäväksi jää, mikä maa ehtii ensimmäisenä Euroopassa laillistaa kannabiksen – onko se Saksa, Luxemburg, Sveitsi vai kenties Italia?

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti