Traffic Roots Pixel
Lainsäädäntö Politiikka Ulkomaat Uutiset

Texas taipumassa laillistamisen puolelle

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Amerikan takapajula Texas on hiljakseen taipumassa kannabiksen viihdekäytön laillistamisen kannalle. Äskettäin tehdyn kyselyn mukaan laaja enemmistö teksasalaisista – mukaan lukien useimmat republikaanit – kannattaa kannabiksen laillistamista aikuisten käyttöön.

Houstonin yliopiston ja Texas Southern Universityn kyselyssä todettiin, että 67 prosenttia Texasin asukkaista kannattaa laajaa uudistusta osavaltion huumepolitiikkaan. Viisikymmentäyksi prosenttia niistä kyselyyn vastanneista, jotka tunnistettiin republikaaneiksi, sanoi kannattavansa laillistamista.

Kyselyt kysyivät myös muiden valvottavien aineiden, kuten heroiinin ja metamfetamiinin, laillistamisesta. Vastaajat vastustivat yleisesti tätä politiikan muutosta, ja vain 16 prosenttia sanoi kannattavansa sitä.

Siitä huolimatta 20 prosenttia riippumattomista, 24 prosenttia milleniaaleista ja 26 prosenttia X- sukupolven edustajistasta sanoi kannattavansa huumesodan kokonaisvaltaista lopettamista.

Kuten useimmissa tähänastisissa kyselyissä, demokraatit ja nuoret kannattivat todennäköisimmin virkistyskäytön laillistamista. 79 prosenttia demokraateista ja 70 prosenttia riippumattomista kannattaa tätä politiikkaa.

Mutta osavaltiossa, jossa kattava kannabiksen uudistus on jatkuvasti pysähdyksissä republikaanien hallitsemien lainsäädäntöelimien vuoksi, havainto, jonka mukaan 51 prosenttia republikaaneista on samaa mieltä siitä, että kannabiksen pitäisi olla laillista aikuisten käyttöön, on huomattava.

Ja vaikka nuoret sanovat todennäköisemmin haluavansa lopettaa kannabiksen kriminalisoinnin, 50 prosenttia suurista ikäluokista ja hiljaisesta sukupolvesta sanoi kannattavansa sen laillistamista.

Miehet kannattivat laillistamista hieman enemmän (71 prosenttia) kuin naiset (63 prosenttia).

Nämä tiedot perustuvat 2 067 texasilaisen aikuisen haastatteluihin 4.–21. lokakuuta. tutkimuksen virhemarginaali on +/-2,2 prosenttiyksikköä. Koko kyselyn tulokset voidaan ladata täältä.

Myös tässä kuussa Gallupin tekemä kysely paljasti, että 68 prosenttia yhdysvaltalaisista aikuisista ilmoitti kannattavansa kannabiksen laillistamista. Tämä on sama prosenttiosuus, jonka yritys raportoi viimeisimmässä kyselyssään marraskuussa 2020, jolloin kannatus oli saavuttanut korkeimman tason sitten vuoden 1969.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti