Traffic Roots Pixel
Talous Ulkomaat Uutiset

Yhdysvalloissa kaavaillaan turvaa kannabisneksen rahoittajille

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Yhdysvalloissa kummankin valtapuolueen edustajat ovat ryhtyneet toimiin edistääkseen kannabikseen liittyvän liiketoiminnan rahoittajien turvaa.

Tähän asti rahoituslaitoksilla on ollut ongelmia liittovaltion lakien kanssa. Kannabis on nimittäin laillistettu viihdekäyttöön 19 osavaltiossa, mutta liittovaltiotasolla se on yhä laitonta. Tämä on aiheuttanut vaikeuksia pankeille ja rahoituslaitoksille, jotka ovat kaikessa varovaisuudessaan päätyneet muun muassa eväämään tilit laillisilta tutkimuslaitoksilta. Pankeille on voitu liittovaltion lainsäädännön nojalla antaa sanktioita kannabikseen liittyvän liiketoiminnan kanssa työskentelystä, vaikka toiminta olisi osavaltion lakien mukaista.

Muun muassa Demokraattien senaattori Jacky Rosen otti Twitterissä kantaa kasvavan alan tarpeeseen saada riittävät pankkipalvelut käyttöönsä:

Mikäli lakimuutos saadaan läpi, tulee se vaikuttamaan todennäköisesti myös Euroopan tilanteeseen. Tällä hetkellä esimerkiksi yhdysvaltalaiset maksupalvelut kuten PayPal joutuvat laajalti kieltäytymään yhteistyöstä kannabisalan yritysten kanssa. Lakimuutos Yhdysvalloissa toisi todennäköisesti myös Eurooppalaisille pankeille painetta yhdenmukaistaa käytäntöjä ja sopeutua globaaliin markkinaan.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti