Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Tunisian Piraattipuolue käyttää hamppulogoa

Kirjoittanut Marjaana

Tunisian Piraattipuolue on asettanut tärkeimmäksi tavoitteekseen seuraavissa vaaleissa kannabiksen dekriminalisoinnin. Tunisia on kannabiksen suhteen erittäin konservatiivinen maa päihteiden suhteen, siellä minimirangaistus kannabiksen käytöstä on vähintään vuosi vankeutta. Maan oikeuslaitos ei myöskään arkaile toteuttaa lakia nykymuodossaan. Vuonna 2014 pidettyjen vaalien jälkeen on n. 1500 nuorta saanut passituksen vankilaan laittomien päihteiden käytöstä.

Piraatit ovat olleet erittäin huolissaan maan päihdelakien uudistamisesta. Sen sijaan, että Tunisian Hallitus olisi tuonut kansanedustuslaitoksen käsiteltäväksi jo oikeusministeriössä kuukausia valmistellun lakialoitteen, on päätetty erottaa maan oikeusministeri Salah Ben Aissa, joka on henkilökohtaisesti sitoutunut lain tarkistamiseen.

Päihdelakien uudistamisen sijaan on maan johto keskittynyt tärkeiden asioiden ratkaisemiseen, kuten eläkkeelle jäävien kansanedustajien erorahat ja maan presidentin taloudelliset edut.

Nykyinen laki antaa poliiseille täysin mielivaltaiset mahdollisuudet ahdistella mm. oppositiopoliitikkoja ja muita toisinajattelijoita. Piraattipuolue on päättänyt seuraavissa vaaleissa korostaa kantaansa päihdelakien suhteen ja ottaa vaaliluetteloissa käyttöön kannabissymbolin.

tunisia

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti