Traffic Roots Pixel
Politiikka Ulkomaat Uutiset

Yhdysvalloissa 68% kansalaisista kannattaa kannabiksen laillistamista.

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Kannabiksen laillistaminen liittovaltiotasolla saa edelleen ennätyskorkeita kannatuslukuja. Tänä vuonna Gallupin suorittamassa mielipidemittauksessa kannabiksen laillistaminen liittovaltiotasolla sai 68% kansalaisista puolelleen. Lukema oli täsmälleen sama myös viime vuonna, joten kyse ei ollut hetkellisestä piikistä, vaan mielipiteen muutos näyttää muodostuneen pysyväksi.

Merkittävää on, että myös republikaanisen puolueen kannattajat ovat hiljakseen kääntymässä laillistamisen puolelle ja tämän vuoden mittauksessa mielipiteet menivät jo 50% puolesta ja 49% vastaan. Demokraattisen puolueen kannattajsta peräti 83% kannattaa laillistamista.

Kuva: Gallup

Vuonna 1969, kun Gallup aloitti ensimmäisen kysymyksen tutkimisen, vain 12 prosenttia amerikkalaisista tuki kannabiksen laillistamista. Vuonna 1996, kun Kalifornian äänestäjistä tuli ensimmäinen osavaltio maassa, joka laillisti kannabiksen lääketieteelliseen käyttöön, 25 prosenttia amerikkalaisista sanoi, että kannabiksen pitäisi olla laillista 21-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Vuodesta 2012 lähtien, jolloin Coloradosta ja Washingtonista tuli kaksi ensimmäistä osavaltiota, jotka laillistivat kannabiksen aikuisille, julkinen tuki laillistamiselle on noussut kansallisesti noin 20 prosenttiyksikköä. Laillistaminen on nauttinut amerikkalaisten enemmistön kannatusta vuodesta 2013 lähtien.

Kyselyssä haastateltiin 823 amerikkalaista aikuista puhelinhaastattelussa 1.-19. lokakuuta +/- 4 prosenttiyksikön virhemarginaalilla.

Lähde: Gallup.com

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti