Traffic Roots Pixel
Life Style Välineet

Vaporisaattoritesti: X-Max V2 Pro

Kirjoittanut Marjaana

Testiputkessa on jälleen uusi vaporisaattori ja tällä kerralla on vuorossa ensimmäinen ns. kynävapo. Kynävaporisaattoreiksi lasketaan kaikki pitkänomaiset putken tai tuubin muotoiset, jotka muistuttavat jollain tavoin kynää. Nyt testattava X-Max V2 Pro muistuttaa lähinnä paksua tussia, sana kynä tulee muodosta etäisesti mieleen.

Lähes kaikki vaporisaattorit valmistetaan Storz & Bickelin tuotteita (mm. Crafty, Mighty ja Volcanot) lukuunottamatta Kiinassa ja suunnitellaan jossain muualla, kuten esimerkiksi Yhdysvallat. X-Max V2 Pro tekee poikkeuksen, se nimittäin on myös suunniteltu Kiinassa. Päältä katsottuna suunnittelu tuntuu ihan laadukkaalta, joskin jotain korjaamisen aihetta kyllä löytyy.

Suomessa on X-Max V2 Pro saatavana mustana ja hopean värisenä, maailmalla löytyy vielä topaasi (sininen), harmaa/titaani ja kullan/messingin värisiä versioita. Rakenne on melko selkeä, laite voidaan hajoittaa kolmeen osaan – akku, yrttikammio ja suukappale. Ehdoton plussa on akun vaihdettavuus. Sisältä löytyy Samsungin 2200 mAh akku ja lisäakkuja on saatavana, mutta ei ole mukana pakkauksessa.

Itse vaporisaattoriosassa on keraaminen yrttikammio, virtapainike, micro-USB portti lataamista varten ja viisi lediä näyttämässä lämpötilaa ja akun varaustasoa. Kaiken kruunaa kuminen suukappale, joka omassa miellyttävyydessään on myös laitteen heikoin lenkki. Se ei nimittäin pysy paikallaan kovin hyvin. Tai ainakin se saattaa irrota melko yllättävästi.

X-Max V2 Pron kuori on metallia. Se on yllättävänkin tukevan tuntuinen kädessä. Laitteen lämmetessä kuorikin lämpenee ja samoin akun luovutaessa varaustaan, sekin tuntuu nostavan kuoren lämpötilaa. Kuminen suukappale ei kuumene, mutta 195°-200° lämpötiloilla myös höyry on vähintäänkin lämmintä ja se on yllättävää erityisesti Boundless CFX:n jälkeen, jossa ilmavirta suuhun on poikkeuksellisen viileä. Mutta ilmavirran korkeahko lämpötila ei ole mikään harvinainen ominaisuus kynävaporisaattoreissa, sillä tilaa jäähdytykselle ei juuri ole.

X-Max V2 Prossa on viisi esimääriteltyä lämpötilaa 180° – 220° C väliltä, noin 10° C portain. Laite on tehty USA:n markkinoille, sillä lämpötilat on merkitty laitteen kylkeen Fahrenheit-asteikolla. Yhdysvallat taitavat olla maailman ainoa valtio, jossa käytetään Fahrenheit-asteikkoa, joten olisi ihan korkea aika heidänkin siirtyä samaan asteikkoon muun maailman kanssa.

X-Max V2 Pro lämpenee melko keskinkertaisella vauhdilla. Kylmästä 200°C lämpöön vei minuutin ja pari sekuntia päälle. Ei mikään vauhtikone, mutta pesee kuitenkin esim. Craftyn kirkkaasti. Yhdellä latauksella laitteen pystyy lämmittämään n. 15 kertaa, riippuen aina tietysti session pituudesta ja käytetystä lämpötilasta. Tehoa riittää varmasti koko illan tarpeisiin. Lataaminen tapahtuu USB-väylän kautta ja täysi lataus vaatii noin kaksi tuntia.

Melko korkea ja kapea yrttipesä lämmittää tasaisesti ja käytetty yrtti on tasaisen ruskeaa – ei palanutta mistään eikä käyttämätöntäkään näkynyt tyhjennettäessä. Puhdistaminen on erittäin helppoa. Mukana tullut “pulloharja” putsaa yrttipesää sen verran kuin on tarvettakin ja suukappaleessa kiinni oleva verkko on helppo irroittaa ja pestä.

x-max_suukappale

Suukappaleen paikallaan pysyminen ja verkkokappaleen materiaali hieman arveluttavat.

Jos jotain haluan kritisoida, niin kritiikki osuu suukappaleeseen. Suukappale on kumia tai jotain sen tuntuista ainetta. Verkko vain painetaan suukappaleeseen ja se asettuu helposti paikalleen, samoin verkon irroittaminen suukappaleesta on helppoa – suukappaletta vain puristetaan hieman ja napasaistaan verkkokappale irti.

Toinen kritiikin/epäilyksen kohta osuu verkkokappaleeseen. Kyseessä on jotain tunnistamatonta ainetta oleva kappale, jossa verkko on kiinnitettynä. Kun kappaletta käsittelee, tulee aivan vaikutelma kuin se olisi muovia. Alumiinilta se ei oikein tunnu, mutta saattaa olla jotain kevyttä metalliakin. Teräsverkko on kiinni kappaleessa ja se on helppo irroittaa puhdistamista varten ja asettaa takaisin mukana tulleella työkalulla.

Kolmas lievä kritiikki osuu käyttöliittymään. Se on yksinkertainen, mutta vaatii käyttöohjeeseen tutustumista, jotta laitetta varmasti osaa käyttää oikein. Mitenkään intuitiivisesti sitä ei ainakaan nopeasti opi hallitsemaan.

Laite käynnistetään painamalla kolmesti virtapainiketta. Tämän jälkeen laite antaa pienen valoshown punaisella, vihreällä ja valkoisella ledillä. Parin sekunnin päästä voidaan vaihtaa lämpötila painamalla virtapainiketta pitkään, jolloin se käy karusellina läpi eri vaihtoehdot. Omasta mielestäni keskimmäinen, vihreällä valolla varustettu n. 200° C oli miellytävin. Sammuttaminen tapahtuu myös klikkaamalla kolmesti ja lopuksi laite näyttää akun kunnon – punainen heikko, vihreä vielä toimiva ja valkoinen on merkki täydestä akusta.

Ja sitten tärkein: millaiset höyryt X-Max V2 Pro antaa? Hyvät ja asialliset höyryt siitä irtoaa. Kuten sanottu, laite lämpiää kohtuullisessa ajassa, välimatka yrttipesästä suukappaleeseen on lyhyt, joka nostaa höyryn lämpötilaa hieman, mutta pitää suukappaleen myös puhtaampana. Käytön aikana laite lämpiää jonkin verran, mutta ei häiritsevästi. Keraamisen yrttipesän ja eristetyn ilmavirran ansiosta mitään sivumakuja ei höyryssä esiinny. Kaikkiaan hintaluokassaan sangen oiva laite.

Vielä vertailu referenssilaitteeseemme Craftyyn. Kokonaisvaltaisesti X-Max V2 Pro pärjää ominaisuuksiensa osalta Craftylle. Craftylla on hyvät puolensa, kuten suukappaleen varma paikallaan pysyminen ja helppo yhden napin käyttöliittymä, mutta akun kestävyys ja lämpenemisen nopeus kallistavat vaakakuppeja vähintäänkin tasatilanteeseen. Jos laitteet olisivat samanhintaisia, valinta olisi vaikea, mutta ehkä vaakakuppi olisi lievästi Craftyn puolella.

Mutta hinta/laatu-suhde onkin sitten selvästi X-Maxin puolella. X-Max V2 Pro maksaa Suomessa tällä hetkellä 94 €, kun Craftyn saa halvimmillaan 259 €, joten 165 € hintaero antaa X-Maxille selvän erävoiton. Ettei jopa teknisen tyrmäyksen.

HyvääHuonoa
EdullinenKäyttöliittymä ei avaudu heti
Helppo puhdistaaSuukappaleen kiinnityksessä on toivottavaa
Vaihdettava akkuLaite lämpenee käytössä
Hyvät höyryt

 

Tekniset tiedot

Akku: 2200 mAh Li-Ion
Mitat: 15,7 x 2,4 x 2,5 cm
Paino: 117 g
Takuu: 12 kuukautta

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti