Traffic Roots Pixel
Life Style Välineet

Vapotaivaan Tamagotchi: Pax 2

Kirjoittanut Marjaana

Sain vihdoin toivomani kauan odotetun lahjan, vasta tänä kesänä Euroopan markkinoille tulleen vaporisaattorin Pax 2:n. Olin kaivannut naisen käteen ja käsilaukkuun sopivaa, muotoilultaan tyylikästä ja helppokäyttöistä vaporisaattoria, josta voi sihauttaa elegantisti ja huomaamattomasti melkein missä vain. Odotukseni palkittiin loppusyksystä.

En pettynyt: harjatusta metallista (poikittain harjattu anodisoitu alumiini) rakennettu kuori sisältää pienessä koossa tehokkaan tykin. Laitteen akku kestää kevyesti yhden, jopa kaksikin iltaa samalla latauksella. Omassa käytössäni lämmityskertoja tulee illan aikana useita. Yrttisäiliö on lisäksi tilava ja helppotäyttöinen, eikä täyttäessä tarvitse sotata kaikkia paikkoja. Laite pitää tiukkaan pakatusta tavarasta, eli yksinkäytettäessä kestää yleensä koko illan. Tästä vaposta voi tosin tarjota kaverillekin, akku kyllä kestää.

Värivaihtoehtoja on useita. Itselleni oli alusta asti selvää, että haluan metallinvärisen, joten värin valinnassa ei kauaa nokka tuhissut.

Muotoilu on yksinkertainen ja muistuttaa eniten parfyymivaporisaattoria. Tämä sopi loistavasti minulle. Olin bileissä kokeillut aikaisemmin Craftya, joka tähän verrattuna tuntuu lähinnä käsikranaatilta. Pax 2 on hienostunut ja huomaamaton, mahtuu kevyesti myös jakun taskuun, eikä siitä nautiskelukaan ulkopuolisen silmiin näytä välttämättä edes polttamiselta. Hyvä vekotin baarikärpäselle.

Tyylikkään Pax 2:n rinnalla Crafty muistuttaa lähinnä käsikranaattia.

Tyylikkään Pax 2:n rinnalla Crafty muistuttaa lähinnä käsikranaattia.

Yrttisäiliö avautuu kevyesti laitteen pohjaosasta. Magneettikiinnityksen vuoksi kansi on irtoaa helposti. Koska säiliö on vain 10mm syvä ja lisäksi muoto muistuttaa pyöreäkulmaista suorakaidetta (18.5mm x 8.6mm x 10mm), yrtin voi helposti pudottaa säiliöön roskaamatta paikkoja. Tiivis pakkaaminen tuottaa parhaan höyrystystuloksen ja kuten sanottua, siitä yleensä riittää koko illan.

Pax 2:n mukana tulee kaksi suukappaletta. Toisessa on kaksi koholle nousevaa reikää imemistä varten. Paha kyllä, höyry ohjautuu lämmityskammiosta voimakkaasti juuri toisen reiän kautta ja kuumentaa huulet. Olenkin siirtynyt käyttämään ainoastaan toista paketissa tullutta suukappaletta. Se on lähes täysin tasainen silikonista valmistettu litteä päätykappale, jossa on pienenpieni rako imemistä varten. Uskomatonta kyllä, tuosta kapeasta raosta imiessä höyry ei kuumenna lainkaan, imeminen on helppoa ja kuten sanottua, toimenpide muistuttaa enemmänkin parfyymipullon hiplaamista huulilla. Tästä minä pidän.

Pax 2 käynnistetään kimmoisan suukappaleen keskeltä painamalla. Lämpötilavaihtoehtoja on neljä ja niiden säätäminen tapahtuu käynnistysnappulan painalluksilla.

Cooleinta Pax 2:ssa on kuitenkin sen interaktiivisuus. Laitteen kyljessä on rastin muodossa neljä pientä valoaukkoa, joiden valot viestittävät käyttäjälleen paketin tilasta: kun lämpötila on sopiva, rasti on kokonaan vihreä. Jos unohdat imeä, kuumennus keskeytyy ja valot alkavat häilyvästi vilkkua vaaleanvihreää. Kun laite viilenee, valot muuttuvat vaaleanpunaiseksi ja vähitellen valkoiseksi. Kun imeminen muistuu taas mieleen, pienen vilkutuksen jälkeen vihreä valo vapauttaa kaikesta tuskasta. Varsinainen Tamagotchi siis!

Valot reagoivat myös erilaiseen liikkeeseen, mutta tällä on lähinnä kuriositeettiarvoa. En näe mitään käyttökelpoista tarkoitusta siinä, että 360 asteen pyöräytys muuttaa valot valkoiseksi tai 180 asteen pystyheilautus aiheuttaa vilkuntaa. Toki teknofriikimmät höyrystäjät voivat iltansa ratoksi leikkiä myös näillä ominaisuuksilla. Itse kulutan aikani mieluummin keskusteluun.

Pax 2:n lataus on tehty mahdollisimman helpoksi: tässä Tamagotchissa on latausasema. Itse se ei sinne osaa kuitenkaan lentää, mutta asettaminen on äärimmäisen helppoa. Asema kun myötäilee kuoren muotoilua ja kiinnittyessä valot vilkahtavat. Lataustelakan magneetti pitää vaporisaattorin paikallaan.

Pax 2 pakkauksesta löytyy kaikki tarvittava: itse vaporisaattori, lataustelakka ja USB-johto, toinen suukappalemalli sekä puhdistukseen piippurasseja ja puhdistusaine.

Pax 2 pakkauksesta löytyy kaikki tarvittava: itse vaporisaattori, lataustelakka ja USB-johto, toinen suukappalemalli sekä puhdistukseen piippurasseja ja puhdistusaine.

Hintaa laitteella on suomalaisessa nettikaupassa 189 euroa. Sitä en pitäisi pahana, sillä tämä vapo on laadukaimpia bailuvapoja markkinoilla ja edustaa vaporisoinnin tulevaisuutta. 

Pax 2 on suunniteltu USA:ssa, mutta valmistettu Kiinassa. Toisen suukappaleen imukärjen kuumenevan höyryn lisäksi kyseinen seikka jääkin ainoaksi kritiikin aiheeksi laitteessa. Muutoin arvosanaksi olisi tullut täysi 10. Elegantti ja todella käyttökelpoinen joululahja viihteellä mukana pyörivälle tyttöystävälle tai rentoutumista kaipaavalle vaimolle.

Carftyyn verrattuna:
Hinta/laatu huomattavasti parempi
Yleisvaikutelma/laatu huomattavasti parempi

Lisäksi: parempi muotoilu, pidempikestoinen akku, kätevämpi täyttösäiliö ja vaatii tiukemman täytön+pulverimaisemman yrtin. Eli kaiken kaikkiaan kestää pidempään.

HyvääHuonoa
Tyylikäs muotoiluToisen suukappaleen kautta liian kuuma höyry
Akun käyttöikä pitkä
Helppo ja siisti täyttää
Interaktiivisuus
Pieni ja huomaamaton

Tekniset tiedot

Akku: 3000 mAh
Mitat: 9,8 x 3,1 x 2,1cm
Paino: 92 g
Takuu: 10 vuotta, ei koske akkua.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti